Adana Kurtuluş Yarı Maratonu

Adana Kurtuluş Yarı Maratonu

Yıl sonunda, geçen yılın bir özetini yapmış 2011 için planlardan söz etmiştim. Planların ilk sırasında Adana Kurtuluş Yarı Maratonu’nu koşmak vardı. 9 Ocak 2011 pazar günü Adana’da bu yarışı koştum. Adana Masterler Atletizm Klubü’nün çabaları, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla her sene Adana’nın kurtuluş günü olan 5 Ocak münasebeti ile koşulması planlanan yarı maratona bu ilk yılında 300’e yakın koşucu katıldı.
Adana Yarı Maratonu start alanı
Ocak ayı deyip soğuk olur diye düşünebilirsiniz ama o gün Adana’da hava sıcaklığı 16C idi. Bunun yanısıra gökyüzü açık ve güneşliydi. Pazar sabahı Atatürk Parkı’nda bandolu bir start alanı ile karşılaştık. Az sayıda sporcu, çok sayıda destekçi vardı. Sayı az olunca cılız bir start oldu. Masterler klubünden oldukları formalarından belli olan büyük bir grup çok hızlı başladı yarışa. Benim stratejim ise belliydi. Garmin’i 4:35 dk/km’ye ayarlamıştım. Bu tempo ile koşacaktım. Bir önceki yarı maratonda ortalama 4:45 dk/km ile koşmuştum.
Yarışın ilk 7-8 kmsi şehrin içinde geçiyor. Adana’nın özel noktalarından (Küçük ve Büyük Saat gibi) geçtikten sonra baraj gölünün kıyısına geliyor rota. 10.kmde çok ciddi bir yokuş var. Sonradan Google Earth ile baktım, yaklaşık 1 km uzunluğunda %13’lük bir tımanış. Sonrasında bir süre daha göl kenarında koşup dönüş noktasına geliniyor. Geri aynı yoldan dönüp Merkez Parkı’nda son buluyor yarış. Bitiş noktasındaki park oldukça büyük ve güzel.
Ben şu anda 6 marttaki Runtalya maratonuna hazırlanıyorum. Adana Yarı Maratonuna katılsam da Runtalya’ya yönelik izlediğim antrenman proramını bozmak istemediğimden çok fazla yüklenmemekti planım. Ne en iyi derecemin altında kalmak ne de kendimi çok yıpratıp maraton programımı etkilemek istiyordum. Buna göre 4:35 dk/km’lik tempo tam yerindeydi. Yarışı 1:37.07 ile bitirdim. Bu bir önceki en iyi derecem olan ve geçen nisan ayında Haliç Yarı Maratonu’nda yaptığım 1:40.17’den 3 dk kadar daha iyi bir derece. Aslında bir miktar daha zorlayabilir belki 1:35.00 çıkarabilirdim ama o zaman birkaç hafta dinlenme ihtiyacım olabilirdi. Oysa yarıştan sonra maraton programına kaldığım yerden devam edebildim.
Adana Yarı Maratonu bitişHedefler arasında bundan sonra Riva 15k yarışı var ama o gün maraton programımda 32 km uzun koşu var. Atlamak istemediğim bir antrenman. Bakalım, belki ufak ayarlamalarla Riva’ya da gidebilirim. Ondan sonra ise 2011 baharının maraton yarışı Runtalya var.

“Adana Kurtuluş Yarı Maratonu” hakkında 2 yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir