Ayakkabı bağlama şekli

Ayakkabı bağlama şekli

“Ayakkabı bağlama şekli mi? Tamam, kategori adı Küçük İpuçları ama bu kadar da küçük olmaz ki…”

dediğinizi duyar gibiyim. Ama emin olun birçok insan ayakkabı bağlamayı ufak bir farkla yanlış biliyor.

“Tamam, yanlış bilsin, ne olur ki…”

diye düşündünüz değil mi? Ne olur söyleyeyim… Koşarken ayakkabınızın bağcıkları çözülür, durmak zorunda kalırsınız, bağlar yeniden devam edersiniz, tekrar çözülür, sinir olursunuz, koşu keyif olmaktan çıkar sıkıntı halini alır. Gelin en iyisi doğrusunu öğrenelim ve daha keyifli antremanlar yapalım.
Aslında ayakkabı bağlama şeklini yazıyla anlatmak çok güç o yüzden doğrudan youtube videosunu ekliyorum.

Videodaki İngilizce konuşmanın özeti:
Ayakkabı bağlamanın bir doğru yolu bir de yanlış yolu vardır. Yanlış bağlanmış bağcıkları görüntüsünden tanıyabilirsiniz; dengeli ve düzgün durmazlar. Karşıdan bakıldıklarında yamuk görünürler.
Doğru bağlama şeklinin ilk adımı hepimizin bağlama şeklindeki ilk adım ile aynıdır. Bildiğimiz basit tek düğüm atılır. İkinci adımda bir uç fiyonk yapılır. Bu da alışık olduğunuz yöntemdeki ikinci adım ile aynıdır. Fark son adımda yatıyor. Normalde birçok insan serbest ucu fiyonkun üstünden geçirir. Doğru yöntem bu üçüncü adımda serbest ucu fiyonkun altından geçirip almaktır.

“Ayakkabı bağlama şekli” hakkında 9 yorum var

  1. Ben de kötü bağlayanlardandım ama farkında bile değildim 😀 karşıma bu yazı çıkınca anlayabildim ancak. Hemen düzelttim. Eskiden bağladığımda bağcıklar koştukça bileğime çarpardı sinir olurdum, onun için sarkan kısımları bir yerlere sıkıştırırdım. ayrıca evet, sık sık çözülürdü. henüz yeni bağlamayla koşmadım ama sorunlarım azalacağını tahmin ediyorum.
    Hiç farkında değilken bir anda karşıma çıkınca bulmuşa döndüm. Çok teşekkürler.

  2. Farkında olmadan da olsa doğru bağlıyormuşum, o nedenle koşarken pek sorun yaşamıyorum. Ancak, aynı bağlama şekliyle çok sorun yaşadığım ayakkabılarım da oluyor. Nedeni ise bağcığın kendisinden (kumaş türünden) kaynaklandığını düşünüyorum. Belki onun için farklı bağlama yöntemleri araştırılabilir veya bağcığı değiştirerek kesin çözüm sağlanabilir.

  3. Ben eskiden videoda anlattığı gibi bağlıyordum ancak genede çözüldüğü oluyordu. Daha sonra aynı teknikle sağ ayağıma attığım düğümü ayakkabımın sağına sol ayağıma attığım düğümü de ayakkabımın soluna bağlayınca bütün dertlerim bitti. sanırım bağcıklar herhangi bir yere çarptıkça çözülüyordu. Bu teknikle sorunu çözdüm.

  4. Çıplak ayak koşusu yapabilen insanlar için bu dert olmasa gerek 🙂 Ayakkabıyı doğru bağlamanın yanı sıra bir de ayakkabı bağlama sanatı var, göze hoş gelen bağcık stilleri görmüştüm, daha komplike oluyor gibi ama son adımda yine aynı düğümü atacağın için etki etmez herhalde. (eder mi?)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir