Seyahatte Koşu

Seyahatte Koşu

İş için, tatil için ya da başka bir nedenle ikamet ettiğiniz yerden başka bir yere birkaç gün veya daha fazla süreliğine seyahat ettiğinizde mutlaka yanınıza koşmak için gerekenleri alın. Bunun için şu nedenleri sayabilirim:

  1. Antreman programınızı aksatmamış olursunuz
  2. Gittiğiniz şehrin veya ülkenin sokaklarını, caddelerini yani dokusunu görürsünüz.
  3. Gidiş nedeninizle bağlantılı olarak zaten göreceğiniz yerler dışında bölgeleri görür bulunduğunuz yerin daha fazla bölgesini öğrenirsiniz.
  4. Yeni insanlarla tanışma, dolayısıyla yeni şeyler öğrenme olasılığınız artar

Ben de geçtiğimiz 4-5 gün boyunca, Microsoft Tech-Ed Middle East etkinliğine katılmak üzere Dubai’deydim. Tabii ki giderken yanıma koşu ayakkabılarımı ve koşu saatimi (kalp atım ölçüm cihazı ile birlikte) aldım. Maratona (Runtalya) bir hafta kaldığından dinlenme evresindeydim, o yüzden kısa iki koşu denk düşüyordu orada olacağım zamana. İlk antremanım 5 km’lik bir koşu idi. Hiç bir yeri bilmediğimden otelden çıkıp kaldırımlarda koştum. Beklediğimden sıcak ve rüzgarlı (dolayısı ile kumlu) bir gündü. O günkü koşudan pek keyif alamasam da bulunduğum bölgenin dokusunu keşfetmek açısından faydalı bir koşu oldu.

Jumeirah sahilinde koşu

İkinci antreman için daha güzel bir yer tercih etmeye karar verdim. Daha önce televizyonda Dubai’nin o mimari harikası büyük otelleri ile ilgili belgeselleri izlerken aynı zamanda çok güzel sahilleri olduğunu görmüştüm. Kaldığım otelin resepsiyonundakilere açık havada koşmak istediğimi bana yakın bir yer önerip öneremeyeceklerini sordum. Bana taksi ile çok kısa sürede gidebileceğim bir yer tarif ettiler. Meğer tarif edilen yer ünlü 7 yıldızlı yelken biçimli Burj Al Arap otelinin de bulunduğu sahil şeridiymiş. Güzel bir Dubai sabahında Jumeirah sahilinde 6.5 km koşma fırsatı yakaladığım için çok mutluyum.

Dubai’ye benimle birlikte gelen arkadşımın çektiği fotoğraftan da anlaşılacağı gibi ufak bir hata yapmışım. Dubai’nin kültürünü bilmediğimden ve biraz daha koyu bir tutuculuk beklediğimden kamusal alanda şort giymenin nasıl karşılanacağını kestirememiş o yüzden de yanıma sadece eşofman almıştım (şimdi düşününce çok komik geliyor, çünkü hiç de beklediğim gibi bir yer değilmiş, herkes çok rahat). Hava da aksi gibi aşırı sıcaktı. Dolayısı ile aşırı sıcaklandım ve terledim. Bu da benim için güzel bir deneyim oldu: bundan böyle gideceğim yerin kültürünü, iklimini ve hava durumunu daha iyi araştırmam gerektiğini anladım…

“Seyahatte Koşu” hakkında 1 yorum var

  1. Geri bildirim: Seyahatte Koşu | Ritim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir