8. Uluslararası Haliç Yarımaratonu

8. Uluslararası Haliç Yarımaratonu

25 Nisan pazar günü, İstanbul’da Haliç Yarımaratonu koşuldu. Haliç Yarımaratonu aslında 1987’de koşulmaya başlanmış olmasına karşın uzun yıllardır gerçekleştirilmiyormuş. Sitesindeki tarihçe bölümünden bir alıntı ile yarışın geçmişine göz atılabilir:

Dünyanın sayılı parkurlarından biri olan ve düzenlendiği yıllarda elit atletler tarafından rekor hedeflenerek koşulan Haliç Yarı Maratonu, 2010 yılında tekrar start alıyor. Tüm atletlerin büyük beğenisini toplayan ve dümdüz parkuruyla her koşucunun en iyi derecesini yapma imkanını sağlayan yarı maraton, Türk sporseverlerle tekrar buluşmanın eşiğinde.

Haliç Yarı Maratonu, Avrasya Maratonu organizatörü olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilirken, Haliç’e kıyısı bulunan ilçe belediyeleri de organizasyona destek verecek.

2000 yılından bu yana bir kaç defa uluslararası takvime konmasına rağmen bir türlü gerçekleştirilemeyen Haliç Yarı Maratonu sonunda mesafe koşucularıyla buluşuyor. 1987-1993 yılları arasında toplam yedi defa koşulan yarış, 1994 yılında sekizincisi gerçekleşemeden sona ermişti.

Ben de bu sene yeniden koşulmaya başlamasına destek vermek, katılımcı sayısının yüksek olmasını sağlamak amacıyla oradaydım. Gerçekten yukarıdaki alıntıda bahsedildiği gibi düz ve hızlı bir parkur. 2009 Mart’ında koştuğum ilk yarı maratonu 1 saat 53 dakikada tamamlamıştım. Sonrasında iki maratona katıldım ama ikinci bir yarı maratona katılma fırsatım olmamıştı.

25 Nisan pazar günü İstanbul’da hava gerçekten koşmaya, hızlı koşmaya, çok müsaitti. Parkur da düz olunca kendimi çok rahat koşarken buldum. Kalabalığın da sürükleyici etkisi ile hedeflediğim 4:55 dk/km temposundan epey ileriye gittim. Bir süre “ne yapıyorum, planıma sadık kalmalı ve yavaşlamalıyım” diye düşündükten sonra, kendimi çok iyi hissettiğimi farkedince 8-9. km civarlarında kendimi serbest bıraktım. Sonuç beklediğimden çok iyi oldu. 1:40:17 ile tükenmeden ve gülümseyerek tamamladım yarışı. Sanırım son bir ayda yaptığım hız antremanlarının da bu sonuçta katkısı oldukça fazlaydı. Haliç Yarımaratonu finish

Yarışın benim için başka bir özelliği ise dailymile aracılığı ile tanıştığımız 2 arkadaş ile şahsen tanışma fırsatı bulmuş olmak oldu. Serkan ilk, Ümit ise ikinci yarı maratonunu koştu. İkisi ile de tanıştığıma çok memnun oldum. Umarım daha sonra yeniden görüşme şansı yakalarız.

Türkiye’de zaten çok az sayıda olan koşu etkinliklerine (yeniden) bir tane daha eklenmiş olması bence çok hoş. Bu sene organizasyon mükemmel değildi belki ama eminim her sene – katılımın da artmasıyla – daha da iyiye gidecektir. Yarı maraton denemek isteyen her yeni başlayana önereceğim bir yarış Haliç Yarımaratonu.

“8. Uluslararası Haliç Yarımaratonu” hakkında 4 yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir